Vervangend vervoer

Blijf op de hoogte van de Hoekse Lijn (straks Metrolijn B)

Per 1 april 2017 rijdt NS niet meer tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. In februari 2018 gaat de RET op dit traject met de metro rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer, want spoor, spoorbeveiliging en stations worden aangepast. 

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over de ombouw van Hoekse Lijn naar metrolijn B en wat dit betekent voor uw reis en reisproduct? Meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief over de metro op de Hoekse Lijn. 

Heeft u nu al een vraag? Check dan de RET website:

> Vervangend vervoer per 1 april 2017
> Vragen over reisproducten
> Vragen over reiskosten
> Reisinformatie metro op de Hoekse Lijn

U kunt ook contact opnemen met de RET Klantenservice via klantenservice@ret.nl of 0900 - 500 60 10 (gebruikelijke belkosten), open van 09.00 tot 17.00 uur (op zaterdag, zondag en feestdagen gesloten).

Bussen op de Hoekse Lijn
RET zet tijdens ombouw in 2017 snel- en stopbussen in - artikel AD editie Waterweg, donderdag 19 november 2015 - 

In 2017 is tijdens de ombouw van het spoor geen treinverkeer meer mogelijk op de lijn. Er wordt door de RET - in opdracht van de metropoolregio Rotterdam Den Haag  - gezocht naar een aantrekkelijk en goed alternatief voor de reiziger. De periode van vervangend vervoer start in april 2017 en loopt tot september 2017. De inwoners en bedrijven langs de lijn zullen vroegtijdig op de hoogte worden gebracht van het vervangend vervoer.

De eerste ideeën zijn door de RET gepresenteerd: Vervangend vervoer oplossingen voor de Hoekse Lijn.

De ombouw
De stations kennen een beperkt bouwvolume en bestaan zoveel mogelijk uit prefab onderdelen. Prefab is een manier van bouwen, waarbij de stationsonderdelen pasklaar gefabriceerd zijn in de fabriek. Dat betekent dus dat de stations op maat gemaakt worden en op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Het ombouwen van de lijn duurt hierdoor relatief kort. Bij de bouw moet wel rekening worden gehouden met het stormseizoen. Tijdens het stormseizoen mag op veel locaties geen werk worden uitgevoerd. De ombouw is daarom gepland in de periode van april tot september 2017.

© 2017 Hoekse lijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam