Vlaardingen


Vlaardingen Oost
Het bestaande stationsgebouw van Vlaardingen Oost blijft behouden. Het station krijgt tijdens de ombouw wel een geheel nieuw interieur. De toegankelijkheid van het station wordt verbeterd door de toevoeging van een lift. Door een aanpassing van het gebouw kan meer licht toetreden tot de reizigerstunnel. Het ontwerp maakt ook een toekomstige ontsluiting van Park Vijfsluizen mogelijk.
 


 

Vlaardingen Centrum
In het nieuwe ontwerp van het station Vlaardingen Centrum keert de karakteristieke overkapping terug. De toegang tot het station wordt gevormd door een hellingbaan bekleed met houten delen. In de gehele vormgeving van het station wordt rekening gehouden met de kenmerkende kap. De verschillende voorzieningen komen hierdoor niet aan de standaardwand te hangen, maar krijgen een bevestiging aan de stalen kap of de constructie
 

 

Vlaardingen West
Het station wordt omgebouwd tot een driesporig station met een keerspoor. Na de ombouw kan de reiziger in de spits elke 5 minuten van Vlaardingen West naar Schiedam en Rotterdam reizen.





In Vlaardingen zijn geluidsschermen voorzien (klik op 'Vlaardingen' voor meer informatie). 

© 2017 Hoekse lijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam