Aanleg spoorovergangen Strandboulevard en Strandweg met tijdelijke wegafsluitingen

23 augustus 2021

In september volgt een nieuwe mijlpaal in de realisatie van Metro aan Zee: de aanleg van de definitieve spoorovergangen in de Strandboulevard en Strandweg. Dit is een ingrijpende operatie waarbij - voor de veiligheid van de weggebruikers - tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen.

Spoorovergang Strandboulevard
De spooroverweg Strandboulevard wordt vanaf 6 september voor 1 werkweek (van maandag t/m vrijdag) afgesloten voor al het verkeer. In deze periode wordt de definitieve overwegconstructie in de Strandboulevard gebouwd.

 • Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer wordt gedurende deze periode omgeleid via de Strandweg.
 • Fietsers en voetgangers worden enerzijds omgeleid via de Strandweg en anderzijds via het voet-/fietspad door de Van Dixhoorndriehoek.
 • De werkzaamheden vinden plaats van maandag 07.00 t/m vrijdag 19.00 uur.
 • De planning gaat er vanuit dat vrijdag 10 september aan het einde van de dag de Strandboulevard weer wordt opengesteld voor het verkeer.
   
Schets met tekstbalonnen wegafsluitingen

Spoorwegovergang Strandweg
De spoorwegovergang Strandweg is vanaf maandag 13 september voor 2 weken afgesloten voor al het verkeer. De definitieve spoor- en overwegconstructie wordt dan gebouwd. Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer wordt gedurende deze periode omgeleid via de Strandboulevard.

 • Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer wordt gedurende deze periode omgeleid via de Strandboulevard.
 • Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze afsluiting via de Stationsweg of de Strandboulevard hun weg vervolgen.
 • Bewoners en bedrijven aan de Strandweg 13 t/m 25 kunnen via een tijdelijke voorziening bij hun woning of bedrijf komen.
 • De route van RET-buslijn 611 wordt gedurende deze periode aangepast. Buslijn 611 doet de halte Strandweg niet aan en rijden via de Dirk van den Burgweg, de Schelpweg en de Strandboulevard. Op de Dirk van den Burgweg (nabij de Strandweg) komt tijdelijk een halte.
 • De werkzaamheden vinden plaats van maandag 07.00 t/m vrijdag 19.00 uur. Op zaterdag 18 september zal tussen 07.00 en ca.16.00 gewerkt worden.
 • De planning gaat ervan uit dat vrijdag 24 september aan het einde van de dag de Strandweg wordt opengesteld voor het verkeer.
   

Verbinding Strandweg - Stationsweg vervalt
Na de aanleg van de definitieve spoorwegovergang Strandweg is er - overeenkomstig het vastgestelde inrichtingsplan - geen autoverbinding meer tussen de Strandweg en de Stationsweg. Voor voetgangers en fietsers blijft deze verbinding wel intact.

 • Voor de veiligheid op de spoorwegovergang komt er een middenberm in de Strandweg. Hierdoor kunnen voor de woningen Strandweg 22A t/m 30B nog maar 5 parkeerplaatsen gehandhaafd blijven. Doordat het laatste deel van de Stationsweg éénrichtingsverkeer wordt, kan de rijbaan hier worden versmald. Er ontstaat hierdoor wel ruimte voor de realisatie van 8 parkeerplaatsen nabij de muziekbunker.
   
Wegindeling na aanleg spoorwegovergang Strandweg

Wegindeling na aanleg spoorwegovergang Strandweg

Impressie toekomstige spoorkruising Strandweg

Impressie toekomstige spoorkruising Strandweg

Impressie spoorwegovergang Strandboulevard
Spoorwegovergang Strandboulevard
Impressie toekomstige spoorwegovergang Strandweg
Kruising Strandweg