Aanleg spoorwegovergangen Haven

10 mei 2021

Na het Hemelvaartsweekend volgt een nieuwe mijlpaal in de bouw van Metro aan Zee. Dan start de aanleg van de twee spoorwegovergangen bij station Haven en het plaatsen van de eerste rails van de spoorlijn naar het strand. Dit is een ingrijpende operatie, waarbij de aannemer zwaar materieel gebruikt. Voor de veiligheid van iedereen gelden daarom verkeersmaatregelen die tijdelijk tot hinder kunnen leiden.

Locatie aanleg Spoorwegovergang Harwichweg

Locatie voet- en fietsoverweg Harwichweg Hoek van Holland Haven

Spooroverweg Harwichweg
• Vanaf 17 mei t/m 4 juni (week 20 t/m 23) wordt de spooroverweg Harwichweg (voet-/fietspad) voor 3 weken afgesloten. In deze periode wordt de onderbouw voor de overwegconstructie Harwichweg gebouwd.
• Vanaf 21 juni (week 25) is de spoorovergang Harwichweg wederom een week afgesloten voor het bouwen van de definitieve spoor- en overwegconstructie.

Fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluitingen omgeleid via het voet/fietspad langs de Hoeksebaan, de spoorovergang Hoeksebaan en het voet-/fietspad langs de Stationsweg.

Spoorwegovergang Hoeksebaan

Spoorwegovergang Hoeksebaan
Vanaf 7 juni wordt de spoorovergang Hoeksebaan voor 2 weken (week 23+24) afgesloten. Het werk vindt tussen 07.00 en 19.00 uur plaats. De definitieve spoor- en overweg- constructie wordt in deze periode gebouwd. 

Omleidingsroute
Het gemotoriseerd bestemmingsverkeer vanaf Stena Line wordt gedurende deze periode omgeleid over de Stationsweg, Cruquiusweg, Koningin Emmaboulevard en Strandweg. Op drukke momenten worden verkeersregelaars ingezet. De verkeersremmingen in de rijweg van de Stationsweg voor KNRM en Mijn Torpedoloods worden tijdelijk verwijderd.

Tijdens de afsluiting van de spoorovergang Hoeksebaan kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de spoorovergang Harwichweg. Tussen het P+R-terrein en het metrostation Haven wordt een looproute gerealiseerd.

Bussen
Tijdens deze periode – van 7 juni t/m 18 juni - worden de routes van de buslijnen EBS lijn 31 en RET lijn 611 aangepast. Buslijn 31 zal halteren op de rijbaan van de Hoeksebaan en buslijn 611 doet tijdens deze weken halte Strandweg niet aan. 

Impressie aanleg spoorovergangen en afsluitingen
Maatregelen afsluiting Hoeksebaan