Aansluiting Metro aan Zee op bestaand spoor Hoekse lijn, tijdelijk met de bus naar De Hoek

14 februari 2022

Nu het werk van Metro aan Zee richting afronding gaat, moet dit tracé natuurlijk nog gekoppeld worden aan de bestaande Hoekse Lijn (metrolijn B). Tijdens de uitvoering van deze koppeling is het niet mogelijk om het bestaande station Hoek van Holland Haven te blijven gebruiken. Om reizigers zo min mogelijk te hinderen, is daarom een nieuw perron aangelegd in Hoek van Holland Haven. Om met de metro van en naar het nieuwe - tijdelijke - station Hoek van Haven te rijden, is een zogenaamde indienststellingsvergunning nodig. Die is aangevraagd en wordt nu behandeld en waarschijnlijk binnenkort verleend.
 

De verwachting is dat we het nieuwe - tijdelijke - station Hoek van Holland Haven 14 maart in dienst kunnen nemen. Dit nieuwe tijdelijke station blijft in dienst totdat de spoorverlenging deze zomer in dienst gaat.
 Omdat dit perron iets meer dan 400 meter ten oosten van het huidige station Hoek van Holland ligt, moeten reizigers straks wel rekening houden met een extra looptijd.  
        
Vanaf 19 februari – 13 maart tijdelijk busvervoer naar Hoek van Holland Haven, metro rijdt tot Steendijkpolder 
Omdat we 19 februari starten met de realisatie van de koppeling van Metro aan Zee met metrolijn B – en het tijdelijke nieuwe perron Haven 14 maart in dienst gaat - moeten reizigers tijdelijk met de bus van en naar Hoek van Holland reizen. De RET verzorgt het tijdelijke busvervoer:

  • De metro rijdt van / naar Steendijkpolder.
  • Buspendel lijn 705 rijdt tussen Maassluis West – via Steendijkpolder – naar Hoek van Holland Haven (bushaltes Stenaplein) en vice versa.
  • Tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand rijdt buslijn 611.
  • Informatie over het vervangend busvervoer is te vinden op Omleidingen & verstoringen (ret.nl). Vanaf 17 februari deelt de RET flyers uit op station Hoek van Holland Haven. 
Er worden ook diverse andere communicatiemiddelen ingezet door de RET. 
     
Tijdelijk perron Haven met metro op huidig spoor
Entree tijdelijk station Haven
Abri tijdelijk station Haven
Locatie koppeling
Werk aan tijdelijk perron Haven
Stootjuk tijdelijk perron Haven en sporen
Tijdelijk perron Haven