Bouw technische ruimte Spoorsingel Vlaardingen

26 sep 2016

Maandag 26 september 2016 start het werk aan de technische ruime op de hoek van de Spoorsingel – Schiedamseweg. De RET heeft deze ruimte nodig voor de spoorbeveiliging op de Hoekse Lijn. De afmeting is 3 bij 15 meter. Voor de fundering worden 8 buispalen aangebracht. Het maken van de fundering voor de technische ruimte neemt ongeveer drie weken in beslag. Het daadwerkelijk plaatsen van de unit gebeurt naar verwachting begin 2017.

Maken fundering (afgerond)
Voor de fundatie van de technisch ruimte worden zogenaamde buispalen gebruikt. Deze worden trillingsarm in de grond aangebracht. Er zijn maximaal twee dagen nodig om de 8 buispalen aan te brengen.

  • Dinsdag 27 september staat het transport van de palen, het aanvoeren van de heimachine en het aanbrengen van de buispalen gepland.
  • De werktijden voor het aanbrengen van de palen is van 07.00 – 19.00 uur.
  • Als het werk op 27 september niet is afgerond, worden de laatste palen op 28 september aangebracht.
  • Na het aanbrengen van de palen wordt de bekisting en de wapening aangebracht.
  • Rond 11 oktober 2016 start naar verwachting het storten van het beton.

Plaatsen unit
De technische ruimte die bestaat uit een stalen unit wordt geplaatst op de betonfundatie. De stalen unit wordt in de fabriek gemaakt en deze wordt met een speciaal transport naar de Spoorsingel vervoert. In één dag wordt de technische ruimte door een telekraan geplaatst.

  • Actureel in maart 2017 In januari (onder voorbehoud) staat het transport en het hijsen van de technische ruimte gepland.

Vanaf februari / maart 2017 worden in de technische ruimte installatie- en testwerkzaamheden uitgevoerd. Tot de ingebruikname van de Hoekse Lijn (1 september 2017) wordt de technische ruimte afgeschermd door bouwhekken.

Parkeerplaatsen
De parkeerplaatsen in het korte deel van de Schiedamseweg en op de hoek met de Spoorsingel komen tijdelijk te vervallen en maken plaats voor de inrichting van een bouwterrein.

Bouwroute

  • Het bouwverkeer komt vanaf de Meester L.A. Kesperweg en rijdt dan via de Schiedamseweg naar de Spoorsingel. Om af te kunnen slaan naar de Schiedamseweg wordt de rijbaan ter plaatse tijdelijk aangepast.
  • Voor het transport van de machines en het materiaal moeten tijdelijke verkeermaatregelen worden getroffen. Op de Schiedamseweg wordt hiervoor de rijweg aangepast en ook worden de enkele borden verwijderd om de insteek naar het bouwterrein aan de Spoorsingel mogelijk te maken.
  • Tijdens het achteruit inrijden van de Schiedamse weg richting de Spoorsingel worden verkeersregelaars ingezet die het verkeer begeleiden.

Vuilcontainers
De vuilcontainers blijven voor de bewoners en de vuilophaler bereikbaar. De vuilcontainers worden volgens schema geleegd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het projectbureau Hoekse Lijn, via telefoon: 06 53819844. Of via de mail: ahm.bekker@rotterdam.nl.

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam