Definitief Ontwerp Verlenging Hoekse Lijn vastgesteld, oplevering verwacht eerste helft 2021

23 mei 2018

Het college van Rotterdam heeft het Definitief Ontwerp van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn vastgesteld. De spoorverlenging is de aanleg van het tracé van Hoek van Holland Haven tot nieuw station Hoek van Holland Strand. De vaststelling betekent de start voor de verdere uitwerking van het ontwerp naar een zogenaamd bestek. De verlenging is naar verwachting in de eerste helft van 2021 gereed. 

De aanbesteding en uitvoering wacht uiteraard op een akkoord op het bestemmingsplan, de inrichtingsplannen en de vergunningen. Hier wordt nu hard aan gewerkt. Op dit moment is de verwachting, gezien de eerdere brief van de Raad van State, dat de uitspraak van de Raad op het bestemmingsplan spoorverlenging eind mei plaatsvindt.

Duidelijk is dat de eerdere planning van de aanleg van de spoorverlenging niet meer kan worden gehaald en dat de realisatie van de spoorverlenging uitloopt. We verwachten dat de verlenging tot op het strand in de eerste helft van 2021 wordt opgeleverd. De vertraging van het laatste stukje Hoekse Lijn door de duinen heeft onder meer te maken met een forse uitloop van de ombouw van de Hoekse Lijn van ruim een jaar. Daarnaast hebben de uitspraak van de Raad van State en verschillende vergunningaanvragen een rol in de vertraging gespeeld. 

Wij snappen dat de vertraging van de spoorverlenging de nodige vragen bij u oproept. Hoe gaan we in de tussentijd bijvoorbeeld om met de bereikbaarheid van het strand van Hoek van Holland? Wij zijn hier druk mee bezig en nemen u zo goed mogelijk mee in de ontwikkelingen hiervan. 

Meer informatie over het definitief ontwerp van de verlening Hoekse Lijn kunt u vinden in de gemeentelijke Raadsbrief. 

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam