Gemeenten tekenen overeenkomst Hoekse Lijn

03 dec 2014

Op woensdag 3 december ondertekenden de gemeenten Maassluis, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen een overeenkomst met de stadsregio Rotterdam over hun bijdrage aan de ombouw van de Hoekse Lijn tot metro.

Het project is een verantwoordelijkheid van de stadsregio Rotterdam, maar de medewerking van de vier gemeenten is nodig omdat de Hoekse Lijn over hun grondgebied gaat. In de bestuurlijke overeenkomst leggen de gemeenten zich vast op bijvoorbeeld aanpassingen aan de omgeving van de metrostations. De convenanten werden namens de gemeenten getekend door de wethouders Kees Pleijsier (Maassluis), Pex Langenberg (Rotterdam), Marcel Houtkamp (Schiedam) en Ruud van Harten (Vlaardingen). Namens de stadsregio tekende portefeuillehouder Langenberg.

Laatste reguliere portefeuillehoudersoverleg stadsregio
De ondertekening vond plaats tijdens het laatste portefeuillehoudersoverleg, dat is het overleg van alle vijftien wethouders Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam. Vanaf 1 januari 2015 is er de projectorganisatie van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Deze zal de taken op het gebied van verkeer en vervoer voor de totale metropoolregio voortzetten.

© 2019 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam