'Gouden Tijden' in Hoek van Holland Haven

01 juli 2021

Vlak bij zee in Hoek van Holland krijgt het nieuwe metrostation Strand vorm. Ook bij station Haven zit de vaart erin. De Plint met de algemene ruimtes is bijna klaar. De feestelijke opening laat nog even op zich wachten, maar de gouden klok hangt sinds 1 juli te glimmen. 

Waar bestaat De Plint nu eigenlijk uit?
Dit zijn de algemene ruimtes aan de zuidzijde van het station Hoek van Holland – Haven. Hierin vind je de fietsenstallingen, een commerciële ruimte, Rotterdam Tourist Information en RET-ruimtes. Nu de gemeente Rotterdam het werk aan De Plint heeft afgerond, is door de projectorganisatie Metro aan Zee de afbouw van metrostation Haven gestart. 

‘De aannemer is bezig met de laatste loodjes. Hij levert het gebouw voor de bouwvak op’, vertelt projectleider Petra Neiden. ‘Naast de klok is ook het straatmeubilair op het voorplein geplaatst. De bomen volgen in het najaar, in het plantseizoen.’ De eerste ‘bewoner’ zit inmiddels in de Plint: Rotterdam Tourist Information. Wie vult de andere plekken? ‘De horecaruimte gaat binnenkort in de verkoop. Er zijn al verschillende belangstellenden met interessante plannen. Ook komen er openbare (fiets)voorzieningen en plek voor deelmobiliteit. Hoe en wat precies onderzoeken we nog. Ook de  RET neemt zijn intrek zodra de Metro naar Zee rijdt.’  

Gouden klok
Klok ophangen in De Plint