Intensief nachtwerk aan de metrobaan tussen de nieuwe metrostations Maassluis Centrum en Steendijkpolder

12 mei 2017

De ombouw van de Hoekse Lijn gaat in een snel tempo. Omdat we in een relatief korte tijd heel veel werk moeten verzetten, werkt de aannemer behalve overdag, ook in de avond en de nacht. De komende periode zal dit ook het geval zijn op de metrobaan tussen de nieuwe metrostations Maassluis Centrum en Steendijkpolder. Wij willen ons bij voorbaat excuseren voor de geluidsoverlast die dit werk met zich mee kan brengen.

Nachtwerk tot en met juni 2017
De komende weken zal de aannemer doordeweeks ook in de nachtelijke uren aan het werk zijn. De nachtelijke werkzaamheden betreffen het werk aan de bovenleiding; denk hierbij aan het plaatsen van blokken en bovenleidingsportalen, en het trekken van het draad. De werken die naar verwachting de meeste geluidshinder geven, zoals het laden en lossen van ballast, en het stoppen van ballast onder de sporen, vinden overdag of in de avond plaats.

Datum en werktijd
Het nachtwerk vindt plaats van maandag tot en met vrijdag in de periode van:

  • Zondagavond 14 mei tot en met juni 2017 tussen 23.00 uur en 07.00 uur.
  • De verwachting is dat in de aankomende week de meeste geluidsoverlast kan worden verwacht.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de projectorgnisatie Hoekse Lijn via telefoonnummer: 010 489 43 34 of via e-mail: ahm.bekker@rotterdam.nl

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam