Metro aan Zee rijdt deze zomer niet met passagiers naar Hoekse Strand

12 juli 2022

Waarom kan de metro niet deze zomer nog rijden? 
Vandaag is de wethoudersbrief voortgang Hoekse Lijn mei/juni 2022 verschenen, waarin wethouder Karremans aangeeft dat hij niet verwacht dat de metro naar zee voor oktober 2022 met passagiers gaat rijden. In eerdere rapportages zijn al de opgetreden knelpunten benoemd die de planning onder druk hebben gezet. Denk hierbij aan: 

  • Problemen in de levering van materialen en schade aan de betonwanden nieuw metrostation Strand. 
  • Er zijn nog zogenaamde ‘veiligheidblokkerende bevindingen’ die we nu aan het oplossen zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de afronding van stations-gebonden-systemen en het verkrijgen van de veiligheidsbewijsvoering na afloop van de realisatie en na afloop van het testen.
  • De veiligheidsblokkerende punten zijn overigens opgelost voor het proefbedrijf start. 
  • Daarna moet het proefbedrijf dus nog starten en wordt het informatiedossier verder op orde gebracht voor het verkrijgen van de indienstellingsvergunning (IDV).

Door bovenstaande punten is de planning dusdanig in elkaar geschoven dat het niet realistisch is om Metro aan Zee nog deze zomer in exploitatie te laten gaan. Lees meer in de wethoudersbrief voortgang Hoekse Lijn mei/juni 2022 die als document aan dit bericht is toegevoegd.