ProRail: (Nacht)werkzaamheden aan het spoor tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven

24 nov 2016

In het weekend van zondag 4 december van 01.00 uur t/m maandag 5 december 05.00 uur werkt ProRail aan het spoor bij u in de buurt. Als u dichtbij de Hoekse Lijn woont, heeft u daar mogelijk last van. 

Wat gaat ProRail doen? 

Schiedam Nieuwland
De werkzaamheden betreft grond- en heiwerk voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

Vlaardingen Centrum
De werkzaamheden betreffen het lossen van spoorstaven voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

Vlaardingen West
De werkzaamheden betreffen rechtzetten van een van de bovenleidingsportalen ter hoogte van het station.

Maassluis Centrum
De werkzaamheden betreffen werkzaamheden voor de ombouw van de Hoekse Lijn. In bovengenoemde periode zullen wij spoorstaven lossen en materiaal voor de bouw van de technische ruimte van de RET over het spoor hijsen.

Maassluis Steendijkpolder
De werkzaamheden betreffen het lossen van spoorstaven voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

Hoek van Holland Haven
De werkzaamheden betreffen het verwijderen van de oude bovenleiding boven dat deel van het spoor dat niet meer in gebruik is.

Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor extra verkeersdrukte bij u in de buurt. Ook kunt u soms last hebben van geluid, trilling of bouwverlichting. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Waarom 's nachts werken?
ProRail werkt vaak 's nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden.

We begrijpen echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom probeert de aannemer zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door het gebruik van stille machines en machines niet langer te gebruiken dan strikt noodzakelijk is.

Geen treinverkeer op zondag 4 december 2016
Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer tussen Schiedam-Centrum en Hoek van Holland Strand op zondag 4 december 2016. NS zet bussen in. Meer informatie vindt u op ns.nl.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Met vriendelijke groet,
Ir. Cees de Vries
directeur Regio Randstad Zuid,
ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Wij beheren, onderhouden en vernieuwen het spoor en de stations. Zo houden we het spoor veilig, betrouwbaar en duurzaam. Meer weten over onze werkzaamheden? Kijk dan op www.prorail.nl/vernieuwing.

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam