Rijden naar zee verwacht voor start strandseizoen

13 februari 2023

De verwachting is dat Metro aan Zee ver voor de zomer naar het Hoekse strand rijdt. De RET heeft de indienststellingsvergunning aangevraagd bij de MRDH.  Dit is een belangrijke stap in het vervolgproces om met passagiers naar strand te kunnen rijden. De wethouder meldt vandaag het volgende over de voortgang Metro aan Zee. De volledige wethoudersbrief staat op deze pagina onder documenten. 

"De belangrijkste stappen voor de indienststellingsvergunning zijn gepasseerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het aangeleverde informatiedossier beoordeeld en een positieve verklaring over de veiligheid afgegeven. Vervolgens heeft de RET de vergunningaanvraag officieel ingediend bij de MRDH. Daarmee is de laatste stap in de vergunningaanvraag gezet.
Momenteel beoordeelt de MRDH het informatiedossier, formeel is de beoordelingstermijn zes weken. Bij een positieve beoordeling door de MRDH, ontvangt de RET een indienststellingsvergunning en wordt er gestart met het proefbedrijf. Tijdens het proefbedrijf wordt, voor een periode van twee weken, de volledige dienstregeling gereden, zonder passagiers. Het resultaat van het proefbedrijf wordt na het proefrijden gedeeld met de MRDH. Bij een positief resultaat, gaat de MRDH over tot het definitief verlenen van de indienststellingsvergunning. Gezien het hierboven geschetste proces, is de verwachting dat de metro ruim voor aanvang van het komend zomerseizoen passagiers naar het strand kan vervoeren."