Schiedam

Schiedam Centrum
Het eindbeeld van het project Hoekse Lijn is een lightrailverbinding tussen het nieuwe station Hoek van Holland Strand en metrostation Schiedam Centrum. Bij Schiedam Centrum sluit de lijn aan op de bestaande metrolijn B naar Nesselande. Reizigers kunnen in één keer doorrijden naar het centrum van Rotterdam, of nog verder tot de boulevard van Nesselande.


Schiedam Nieuwland 
Het nieuwe station Schiedam Nieuwland wordt aangelegd op het bestaande viaduct. Bij het bepalen van de ligging en de entree, is rekening gehouden met de looproute van en naar het naastgelegen Vlietland Ziekenhuis. Door het liftportaal te combineren met een loopbrug, ontstaat een zeer toegankelijke verbinding tussen beide perrons. Klik op de afbeelding (onder) om een idee te krijgen van de inrichting van metrostation Schiedam Nieuwland. De gemeente Schiedam houdt zich bezig met de inrichting van buitenruimte.

Geluidsschermen
De voorziene geluidsmaatregelen in Schiedam bestaan uit het toepassen van geluidsschermen. De schermen worden zo dicht mogelijk bij het spoor geplaatst om het beste effect te verkrijgen. De toepassing van geluidsabsorberende schermen met een dichte structuur of geluidsreflecterende schermen met een transparante structuur zal afhangen van de omgeving. Klik op de afbeeldingen hieronder om te zien waar de geluidsschermen in Schiedam zijn voorzien (volgens het Akoestisch onderzoek 30 juli 2015).

 • Aansluiting Schiedam Centrum en scherm omgeving nieuwe woonwijk (boven 2x).
 • Ter plaatse van Hugo de Grootstraat (linksonder). De gemeente Schiedam heeft in overleg met de bewoners gezorgd voor een aansluiting van de schermen (aangegeven in blauw).
 • Ter plaatse van de Kappeyne van de Coppellolaan richting de A4 (rechtsonder). Aan de zijde van de Sportlaan wordt in opdracht van de gemeente Schiedam een geluidsscherm van 0.90 en 2 meter hoog geplaatst (zijde Park Harga).

Geluidsscherm aansluiting Schiedam Hoekse Lijn, volgens inzichten juni 2015 

 

Veelgestelde vragen

 • In hoeverre versnelt de ombouw van de Hoekse Lijn de realisatie van station Schiedam Kethel?

  Het station Kethel valt buiten de scope van de ombouw van de Hoekse Lijn. De minister heeft aangegeven dat realisatie van dit station niet voor 2020 wordt voorzien.

 • Blijft de Nieuwe Damlaan onder station Nieuwland beschikbaar voor het verkeer ten tijde van de ombouw van het station?

  In principe blijft de weg zoveel mogelijk beschikbaar voor het verkeer. Er zullen naar verwachting hoogstens tijdelijke (nachtelijke en/of gedeeltelijke) afsluitingen zijn voor bijzondere werkzaamheden.

 • Heeft de projectorganisatie contact met het Vlietland Ziekenhuis?

  Dit contact is gelegd en wordt voortgezet om de planuitwerking, uitvoering en de ombouw met hen af te stemmen.

 • Naar alle veelgestelde vragen
© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam