Start werk plein Badweg en aanbrengen voorbelasting

08 jan 2020

Start werk Badweg en aanleg fietspad
Om de bouw van het metrostation Hoek van Holland Strand mogelijk te maken, is er gestart met een fietsverbinding vanaf het fietspad door de Van Dixhoorndriehoek naar de Zeekant. Vanaf 10 januari worden de werkzaamheden aan de Badweg weer opgestart. Er wordt gestart met het aanleggen van een strandslag (verhoogd duin) in de Badweg. Vanwege de bouw van het metrostation en de aanleg van een strandslag moeten er kabels- en leidingen omgelegd worden. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de slagbomen in de Badweg, over het plein aan de Badweg, tot in de Zeekant. Deze werkzaamheden lopen naar verwachting door tot in het voorjaar van 2020. Hierdoor zal er voor de ondernemers aan het plein van de Badweg minder ruimte aan de voorzijde van hun pand beschikbaar zijn. Er blijft wel een looproute voor de winkels aanwezig. Het bedrijf Stedin start in januari met het aanleggen van nieuwe kabels vanaf de Koningin Emmaboulevard via de Badweg naar de nieuwe trafo aan de Zeekant. 

Strandweg en Voorbelasting
In januari 2020 wordt tussen de Paviljoensweg en de Strandweg de begroeiing tussen de paddenschermen verwijderd. In februari zal vervolgens gestart worden met het aanbrengen van een voorbelasting op de locatie waar de metro in een tunnelbak gaat rijden. Vanwege de natuurwetgeving dient deze voorbelasting met zand uit het gebied te geschieden. Dus zand vanaf de omgeving Paviljoensweg en Strandboulevard zal door middel van transportbanden verplaatst worden naar de achterzijde van de appartementen aan de Strandweg. 
 
Werken aan de Paviljoensweg
In de afgelopen weken is de Paviljoensweg omgelegd en is een aansluiting op de Strandboulevard gemaakt.  Ook zijn kabels en leidingen in de Paviljoensweg aangepast om de doortrekking van de metrolijn naar het strand mogelijk te maken. Deze werkzaamheden lopen door tot eind januari 2020.
  
Voorzieningen EHBO, toiletten, rolstoel-uitleen 
Direct aan het strand naast het plein aan de Zeekant heeft de gemeente Rotterdam tijdelijke voorzieningen voor de EHBO, de toiletten en de rolstoel-uitleen gerealiseerd. 

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam