Succesvolle bijdrage gemeente Rotterdam aan eerste editie Pret Peleton

11 september 2021
Pret Peleton

Pret in het fietspeleton mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam. Foto: Daan Kemp

170 fietsers reden 11 september 2021 in de eerste succesvolle editie van Pret Peloton van Rotterdam naar Hoek van Holland Strand. Hoek van Holland is via diverse mooie routes uitstekend bereikbaar met de fiets. De gemeente wil dit extra stimuleren. Bestaande fietspaden worden waar nodig vernieuwd, verbreed en veiliger gemaakt. Nieuwe fietspaden rondom de metrolijn ondersteunen de verkeersdoorstroming naar de kust en breiden het fietsroutenetwerk uit. 

11 september was het fietsevenement Pret Peloton. Liefhebbers konden zich inschrijven om van Rotterdam naar Hoek van Holland te fietsen om zo te ervaren hoe mooi deze route is. Hierbij zijn langs de route en op de begin en eindplek culturele en duurzame activiteiten georganiseerd. Op een leuke, gezonde en ontspannen wijze konden de deelnemers de 40 kilometer overbruggen. Tijdens de fietsrit konden zij genieten van cultuur en kennismaken met duurzaam ondernemen. Het initiatief is inhoudelijk en financieel ondersteund vanuit de gemeente Rotterdam, omdat het prima past in beleid om het gebruik van de fiets te stimuleren. Ook kan het worden gezien als een invulling van het Toeristisch Recreatief Ontwikkelingsperspectief, dat recent bestuurlijk is vastgesteld en dat gericht is op de ontwikkeling van Hoek van Holland tot een vierseizoenenbadplaats. Mobiliteit is daarbij een belangrijke randvoorwaarde waarbij wordt gezocht naar initiatieven en maatregelen die het gebruik van openbaar vervoer en fiets stimuleren. Dit fietsevenement pastte daar prima in.    

Muziek tijdens de fietsrit van de eerste editie Pret Peleton

Tijdens de fietsrit van Rotterdam Centrum naar Hoek van Holland Strand konden de deelnemers genieten van muziek, natuur en cultuur. Foto: Daan Kemp