(Weekend)werk Hoekse Lijn op uitloopspoor Schiedam

30 jan 2017

In februari en maart 2017 gaan diverse werkzaamheden plaatsvinden aan het metroviaduct (uitloopspoor). De aannemer zal het werk soms ook uitvoeren in de avond, de nacht en in het weekend. Het zijn diverse werken, van het slopen van een wand tot inbouwen van nieuw spoor.

Weekendwerk februari 2017
In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 februari 2017 vinden -– tijdens een buitendienststelling van de metro – diverse werkzaamheden plaats op het metroviaduct (uitloopspoor).

Overige werkzaamheden
Naast weekendwerk wordt doordeweeks gewerkt aan onder andere het slopen van een scheidingsmuur tussen de beide metrosporen. De voorbereiding hiervoor wordt overdag uitgevoerd. Naast de sloop van de wand moet ook het nodige andere werk worden verzet. Dit kan zowel overdag als in de avond en nacht plaatsvinden, denk hierbij aan:

  • Afvoeren slooppuin
  • Wissels inbouwen
  • Aanleggen van spoor
  • Kabels trekken

Weekendwerk maart 2017
Aansluitend aan bovengenoemde activiteiten zal de aannemer ook werken in de weekenden van 4 en 5 maart, 11 en 12 maart, 18 en 19 maart en 25 en 26 maart 2017. Na het weekend van 25 en 26 maart rijden de metrovoertuigen over het nieuwe – noordelijke – deel van het viaduct. Het zuidelijke deel van het viaduct wordt dan werkterrein.

Werktijden
De reguliere werktijden zijn van 07.00 – 17.00 uur. In de weekenden en indien noodzakelijk doordeweeks zal de aannemer in de avond en in de nacht doorwerken. Hierbij wordt rekening gehouden met overlastgevende werkzaamheden richting de omgeving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met ondergetekende via telefoonnummer: 010 489 4334 of via e-mail: ahm.bekker@rotterdam.nl.

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam