Wisselen metrovoertuigen Hoekse Lijn 27 - 28 januari en start testen

25 jan 2018

Aankomend weekend -  27 en 28 januari - gaan we de aanwezige (test)metrovoertuigen op de Hoekse Lijn omwisselen voor twee nieuwe metrovoertuigen.  Het wisselen van de voertuigen gaat in 3 stappen:

  • Eerst verplaatsen we de huidige voertuigen van Hoek van Holland Haven naar Vlaardingen Oost. Dit gebeurt op zaterdagmorgen 27 januari 2018. 
  • Op Vlaardingen Oost wisselen we de voertuigen. Dit gebeurt van zaterdag op zondagnacht met behulp van een dieselloc. 
  • Vervolgens verplaatsen we de nieuwe voertuigen zondagmorgen van Vlaardingen Oost naar Hoek van Holland Haven. 

Start testen
De komende maanden wordt steeds vaker getest met metrovoertuigen op de Hoekse Lijn. Voor u als omwonende en/of weggebruiker betekent dit dat we regelmatig overwegen sluiten voor een tijdsduur van maximaal 15 minuten en dat het betreden van de metrobaan niet is toegestaan en zeer gevaarlijk is in verband met de spanning op de bovenleiding! 

We testen eerst met 1 voertuig op de gehele Hoekse Lijn. Het voertuig passeert de overweg(en) met verschillende snelheden. Om de veiligheid van de voetgangers, fietsers en automoblisten te garanderen, staan op de overwegen verkeersregelaars.

Informatie
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het projectbureau Hoekse Lijn, via telefoon: 010 489 43 34 Of via de mail: ahm.bekker@rotterdam.nl

© 2020 HoekseLijn - Website ontwikkeling Cipix Internetbureau Rotterdam